Tidsskillnaderna kan göra dig galen

Som sagt. Idag har jag solat och haft en väldigt lugn och skön dag. Dock var jag tvungen att gå upp innan halv nio för att kunna släppa in städerskan. Detta gjorde min natt galet konstigt, eftersom jag på något sätt oroade mig för att försova mig. 

Klockan 03,20 vaknade jag nämligen i panik. Total PANIK. "Tusan, nu har jag försovit mig igen - jag skulle ju gått upp för en timme sedan!", tänkte jag. Sprang upp i trapporna, skymtade att det var kolsvart ute, men det kopplade inte att det fortfarande var natt. Dock slog det mig att det var ovanligt mörkt, för att faktiskt vara morgon. Fick lite ångest på vägen upp i trapporna, att man inte ens ska kunna vakna i tid, tänkte jag.
Först när jag satte första foten i köket kom jag på mig själv - JAG HADE RÄKNAT TIDSKILLNADEN OCH KLOCKAN TILL SVENSK TID. Alltså vaknade jag 9,20 på morgonen - i Sverige! Detta utlöste min panik, och jag förstår inte riktigt varför jag räknade om tiden med svensk tidsskillnad? Inte går väl städerskor från Mexico efter den svenska klockan? 

Förstå den lättnad jag kände när jag insåg mitt misstag, och jag kunde lungt gå ner till mig och somna om. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om Lisa

Min profilbild

RSS 2.0