Lördag och något händer

Ska snart hoppa på tåget in till Manhattan. Idag fyller Emmelie år, så vi ska fira henne på New York-vis. Vad dagen har att erbjuda återstår att se.

Imorgon eller på måndag kommer bloggen vara mycket roligare igen. Jag kommer ha mycket att berätta om och många bilder att visa.

Så hoppas alla ni som läser får en kanonbra helg och att det regnar på er hela tiden. Fniss.

Friday is a free day

Idag har det verkligen varit varmt. Som i Afrika ungefär, fast varmare. Har solat hela dagen och haft en riktigt skön och slapp dag. Vaknade av att min mobil ringde imorse, klockan elva. På något sätt svarade jag och det visade sig vara en trevlig dam från något försäkringsbolag. Jag skulle berätta vad som hände när jag blev påkörd. Inget mer med det. Tur att hon ringde dock, annars hade jag väl fortfarande sussat.

Har inte så mycket att berätta om, eftersom det inte har hänt något speciellt. Imorgon ska jag in till Manhattan och Central Park för att fira Emmelie som fyller 21 år. Sen får vi se vad dagen bjuder på..

Det är fredag och det är varmt som i Afrika

Solen och värmen är tillbaka. Nu har det ordnat upp sig. Ligger ute och steker, men orkar bara 10 minuter i taget ungefär. In, ut, in, ut. Färgen börjar dock ta sig i alla fall, och det är ju syftet med att sola. Speciellt skönt vet jag inte om det är.

Någon gång idag ska jag städa mitt rum och köket. Jag skulle ha städat hela veckan, när är det fredag, och jag har fortfarande inte rört ett finger. Städa vill man väl inte göra när det är sol? Nej, just det.

Ikväll ska jag avsluta veckan med att köpa Kina-mat. Familjen har ett favoritställe nere i Port Jefferson som vi brukar köpa mat ifrån, och det är underbart gott. Mys framför TV:n och en tidig kväll kanske. Det låter som en plan.

Ut i solen igen! Vill man vara fin (brun), får man lida pin.

KOLLA! En polis på en sådan där rolig sak!

Hu-Hu-Huntington

Todeloo i Värmlands-skogarna. Idag är det torsdag och jag har tillbringat all min tid i Huntington tillsammans med Emmelie och senare under dagen också Jenny. 

Natten i natt var lugnare än gårdagens, men ack så trött jag var imorse. Inte mänsligt. Drog mig upp ur sängen tillslut, inte med ett skutt direkt, utan med tunga ben gjorda av bly. I trans gjorde jag mig iordning och på något sätt kom jag ut i bilen. MOT HUNTINGTON.
IKEA idag också. Var ju tvugna att ta om bilderna på mig och hej då-skylten. De vi tog sist var ju suddiga = inte så roligt sen när man ska sätta korten i album. Köpte köttbullar, eftersom familjen här absolut vill att jag ska göra om den svenska måltiden. (hoppas innerligt att inte lingonsylten blir dålig tills dess..) 

Lunch på Cheescake Factory, och jag fick mat som räckte till ett helt fotbollslag. Åt upp halva, HALVA, måltiden och fick resten med hem i doggy bag. Jag glider på en räkmacka här i USA.

Gick lite i shoppingcentret, där vi mötte upp Jenny. Emmelie skulle jobba på eftermiddagen så jag och Jenny (en tysk tjej som bor 10 minuter utanför Huntington) bestämde oss för att gå på bio. Här är biograferna öppna dygnet runt nästan, så trots att klockan var halv fem kunde vi sätta oss i biomörkret och njuta (?) av Inception. Två och en halv timme har aldrig i mitt liv gått så sakta som de gjorde då. Gud.

Nu är jag hemma i alla fall, efter en härligt och fullspäckad dag. Tack tjejor!

Så sliten jag ser ut. Antar att det är för att jag där, just den tidpunkten, insåg att det skulle bli ett väldans jobb att äta upp hela den portionen.

Här har vi en bild med skärpa och bra ljus. Nu är jag nöjd. Tack Emmelie!
Empan!

Huntington

Åker till Huntington över dagen! 



Regnet öser ner. Vad passar bättre än att umgås med Emmelie hela dagen?

Tidsskillnaderna kan göra dig galen

Som sagt. Idag har jag solat och haft en väldigt lugn och skön dag. Dock var jag tvungen att gå upp innan halv nio för att kunna släppa in städerskan. Detta gjorde min natt galet konstigt, eftersom jag på något sätt oroade mig för att försova mig. 

Klockan 03,20 vaknade jag nämligen i panik. Total PANIK. "Tusan, nu har jag försovit mig igen - jag skulle ju gått upp för en timme sedan!", tänkte jag. Sprang upp i trapporna, skymtade att det var kolsvart ute, men det kopplade inte att det fortfarande var natt. Dock slog det mig att det var ovanligt mörkt, för att faktiskt vara morgon. Fick lite ångest på vägen upp i trapporna, att man inte ens ska kunna vakna i tid, tänkte jag.
Först när jag satte första foten i köket kom jag på mig själv - JAG HADE RÄKNAT TIDSKILLNADEN OCH KLOCKAN TILL SVENSK TID. Alltså vaknade jag 9,20 på morgonen - i Sverige! Detta utlöste min panik, och jag förstår inte riktigt varför jag räknade om tiden med svensk tidsskillnad? Inte går väl städerskor från Mexico efter den svenska klockan? 

Förstå den lättnad jag kände när jag insåg mitt misstag, och jag kunde lungt gå ner till mig och somna om. 


Onsdag. Är det onsdag idag?

Nu vet jag hur det känns att bli grillad. Desstuom frivilligt. Jag har legat ute i solen och stekt i stort sett hela dagen, från och till. Varmt - ja. Skönt - lite. Brun - mja. Blir det fint väder imorgon fortsätter vi på brännan då, men eftersom det antagligen blir regn imorgon får jag förbättre den på fredag istället. Då är det STOR sol och varmt.

Igår åkte jag på en timmes massage. Det gjorde fruktansvärt ont ibland, men samtidigt var det jätteskön. Den blandade känslan mellan välbehag och obehag. Men, efteråt känner man sig som en ny människa. Jag höll på att somna när jag ställde mig upp, men tog mig i kragen och vaknade till.
Hur som helst så kallar jag detta vardagslyx. Man borde unna sig lite lyx oftare. Det är nog bra för både kropp och själv, tror ni inte det? Hur bra det är för plånboken är en helt annan sak..

En vanlig dag på New Yorks gator

Här är det varmt som i öknen

Det är varmt ute. Så inni-bomben varmt också. Jag försöker ligga ute på däcket och pressa, men man pallar det inte så länge. Värre blir det också när man hör grannarna plaska runt i en svalkande, kall pool.

En ny vecka har börjat, men för mig känns det fortfarande som helg

Efter en kanonbra helg har en ny vecka tagit fart. Konstigt att tiden kan gå så snabbt. Jag ska verkligen ta vara på den tiden jag har kvar här, för innan jag hinner blinka kanske jag är hemma. Inget fel med det, men det är ju lika bra att göra det bästa av den tiden man har här.

Sov hos Elin mellan söndag och måndag. Utslitna var vi båda två, både fysiskt och psykiskt tror jag. Jag somnade, bokstavligen, på 30 sekunder, medan Elin tyvärr låg och vred sig hur länge som helst. Stackarn. Någon som har ett sömn-tips åt henne? 

Vaknade sent på måndagmorgon, ganska utvilade i alla fall. Lunchade på Moe's som är ett Mexicanskt ställe med massa olika mat. Var inne på TJMaxx efteråt. Men eftersom vi sovit bort dagen (inget mig emot, efter denna helg!) så hann vi inte med så mycket mer. Elin skulle jobba och jag tog den gröna, stora bilen hemmåt mot Port Jefferson. GPS:en sabbade alltihop för mig idag också. Jag körde runt i cirklar, och istället för att köra EAST visade gps:en att jag skulle köra WEST - mot New York! Är damen i den lilla svarta fyrkanten galen eller? Jag ska INTE köra in mot New York, det ska gudarna veta. Det är nog med trafik i Manhasset, så något New York kommer icke på frågan. Kom i alla fall hem. Sent, men det hade ju andra orsaker. Det låg nämligen ett köpcenter på vägen. Alldeles själv, ensam, kan jag gå runt i flera timmar och bara titta, titta och titta i affärer. Faktiskt inte så dumt alls, ska jag säga er.


Bild tillägnad Ingela
Hade jag femton resväskor opch åtta miljoner på banken skulle jag köpa allt åt dig!

Helgen - Söndag

Vaknade efter två, TVÅ, timmars sömn hemma hos Malin. Hade bestämt med Emmelie att vi skulle in till city och till Madame Tussauds, och jag är inte den som sviker, så det var bara att bita ihop, undvika alla speglar och dra sig iväg. Sliten ja, taggad ja. 

Madame Tussauds var fantastiskt. Helt otroligt vilka konstnärer det finns! Vi spenderade många timmar på vax-muséet bara genom att gå runt och titta, fota och skratta. 

Jag och Johnny Depp i söndags. 

Jag är verkligen poppis hos alla presidentpar. Dåvarande som nuvarande.

Förutom själva vax-dockorna bjöds vi även på 4D-bio. En tjugominuters snutt av Trollkarlen från Oz. Inte direkt min film, men det spelar ingen roll, för det var så enormt häftigt. Stolarna man satt i vibrerade, när det regnade i filmen kom det vatten på oss, när det var explosioner i berättelsen sprutade det eld i salongen, såpbubblor flög omkring, olika dofter kom och en kniv ur stolsryggen högg oss ganska rejält vid ett tillfälle. Jättecoolt och verkligen en udda upplevelse.

En lång dag blev det, och vi var helt utslitna när vi kom ut från muséet. Regnet öste ner, trots att det var gassande sol när vi gick in på förmiddagen. Sol ena studen, regn andra - precis som det ska vara i New York.
Vi traskade mot Penn Stationen där vi skildes åt. Somnade skönt på tåget till Port Washington, där Malin bor. På söndagkväll blev det myspys med filmen Remember Me, tillsammans med Elin och Malin. Jättebra film, och tårarna forsade snabbare från mina ögon än vattnet gör i Nilen. 


God natt från mig och Obama

Jag är trött och schleten, som man säger i Värmland. Jag uppdaterar om resten av helgen imorgon. Jag är alldeles för sömnig för att göra det nu. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge..



Helgen - Lördag

Startade lördagen och helgen med att bli påkörd. Bra början, tänkte jag. Blev påbackad av en sprillans ny Honda, och tack gode gud att det inte var mitt fel. Fick vänta länge, länge på polisen för att kunna göra en anmälan och så vidare. Jag var lagomt skakig, eftersom allt blir så mycket krångligare när man är utomlands - trodde jag. Det var inga som helst problem. Bilen jag körde har en ganska stor buckla på förardörren och lite repor. Inget jättefarligt så, och ingen kom till skada. Men ändå, varför, varför, varför? Jo, för att dumma tanter inte tittar sig för när de backar. (vilket hon i stridens hetta erkände x antal gånger)

Hem, tog en dusch efter morgonens drama, och åkte sedan till Elin i Manhasset. Mötte upp Elin Pelin och Malin i en affär som säljer väldigt bra (haha, bra = BH på engelska) och billiga underkläder. Dock köpte jag inga. Vi kollade sedan runt i lite affärer hit och dit. Klockan går snabbt när man har roligt, så halv sju var vi tillbaka hos Elin. Kvart över sju tänkte vi vara iordninggjorda för middag och utgång. Halv nio kom vi iväg. Tjejer alltså. Så här kommer det alltid vara, så här är vi. Tjejer. Middag på Amalfi, bättre sent än aldrig. Italiensk mat och jag valde en lasagne. Elin valde Pasta Alfredo, om jag inte misstar mig. Gott var det i alla fall, och om jag inte har fattat det fel så är det poängen med restauranger?



Senare på lördagkväll tog vi natttåget in till Manhattan och till storstadslivet. Det blixtrade läskigt mellan skyskraporna när åskan drog in över New York City. En upplevelse, blandad med skräck och beundran. Jag, Elin och Malin hade en alldeles galen kväll med mycket underhållning från Malins sida. Mer än så behöver vi inte säga. Ni får vara nöjda med att jag hade en superbra kväll och att vi gick och lade oss efter att solen gått upp.


Weekend

Är just nu hos Malin där vi hade sleepover i natt. Jag är dötrött, men luften i min madrass sipprade sakta men säkert ur. Snart ska jag göra mig i ordning för att ta tåget in till Manhattan. Där ska ja möta upp Emmelie, och vi ska ha en heldag i New York City. Jag kommer uppdatera mer om helgen nu i veckan.

Cupcakes för hela slanten

Regn hela dagen idag. Perfekt bakväder. Cupcakes för hela slanten, minst sagt.

Cupcakes från scratch - inte vanligt här i staterna

Dekorationer - made from scrath

Olika frostings

RESULTATET:






Så blev alltså resultatet. John trodde inte sina öron när vi berättade att vi gjort med från scratch, och förstod inte varför vi inte köpt färdig cupcake-mix. Här verkar det inte vara lika betydelsefull med hembakat som hemma, med andra ord.

Vilken cupcake är din favorit?

Löpbandet nästa

Klockan är 08,47 och jag ska ställa mig på löpbandet. Vad har hänt? Herregud, dessutom är jag noll peppad.


Jag får ha som "morot" att jag kommer göra mycket kul i helgen. Ehum, nu känns det mycket bättre..

Om Lisa

Min profilbild

RSS 2.0